Blog

Könyörület

2015.01.20 09:44

Isten képes könyörületes és megbocsátó lenni. Az emberek ezzel szemben könnyebben ítélnek és fordulnak el bárkitől, aki szerintük bűnös. Büntetést rónak ki. Könyörület ritkán terem szívükben. Tanulj meg hát szeretni, megbocsájtani és könyörületesnek lenni az elesettel szemben, mert nem tudhatod, hogy nem az Isten tesz-e próbára az elesett képében.

És ha vizet adsz a szomjazónak, olyan mintha Istennek adnál vizet. Ha menedéket adsz a menekülőnek, igazából Istennek adsz menedéket.

Lásd meg önmagadban és másokban is Istent, így gyakorold a könyörületet. Mert ha így teszel, rájössz, igazából önmagadnak adtál inni és önmagadnak adtál menedéket.

A tűz gyújtása- olajmécses

2014.12.11 14:11

Az olajmécses lángjánál arca még ragyogóbbnak, szinte aranyszínűnek tűnt. Bársonyos szemei simogatták arcomat. Kedves hangja körülölelt és melegséggel takart be. Kezének érintése maga a gyengédség.

Fényt gyújt szívemben, olyat, mely határtalan szabadságot és boldogságot adott. Így beszélgetünk, az olajmécses fényénél. Majd arcát mellkasomra tette és én gyengéden átöleltem a szívemből kiáradó szeretettel. És a fény kigyúlt. Szerelmünk még hatalmasabb lánggal égett, mint korábban.

A szeretet tápláló

2014.11.18 10:25

Egyik nap Mária, Jézus édesanyja kenyeret sütött. Mikor megkóstoltam kenyerét, éreztem, hogy ilyen finomat soha nem ettem. Jézus azt mondta, hogy Mária a kenyeret szeretettel sütötte, és „ A szeretet tápláló.”

Megváltás

2014.11.13 19:53

„A csillagok fényüzenetébe bele van kódolva a remény és a megváltás. A megváltást pedig én hozom el a Földre.”- Jézus Krisztus

Keresd hát mindenkiben a jót!

2014.11.09 05:55

Keresd hát te is mindenkiben a jót, de ne légy vak meglátni azt is, ami az árnyékban van. Lásd a teljes képet, ne csak a mozaik darabkáit, hogy el tudd fogadni az Embert. Ez az első lépés ahhoz, hogy önmagadat is el tudd fogadni.

Tisztátalanság

2014.10.31 06:16

Egy asszonyt tisztátalansággal vádoltak és halálra akarták kövezni. Jézus ekkor azt mondta: Az vesse rá az első követ közületek, aki bűntelen. Senki sem akadt, aki ezek után bántotta volna az asszonyt.

Jézus lehajolt hozzá és felemelte, érintésétől az asszony megnyugodott. És megtanulva a leckét nem vétkezett többet.

A megkövezés szigorú büntetésnek tűnhet, azonban az emberek ítéleteik által még szigorúbban is képesek büntetni: kiközösítéssel, elkülönüléssel, szeretet megvonással. Az ítélkezés nem az ember dolga, hanem Istené, ezért ne vedd magadra. Isten bölcsességével tisztán lát és az összefüggések is világosak számára. Mi csak a valóság igen szűk szeletét látjuk, ezért ítéletünk téves lehet. Annál is inkább, mert önmagunkat nem látjuk, nem ismerjük még annyira sem, mint másokat. Energiádat és figyelmedet fordítsd önmagad megismerése felé ahelyett, hogy ítélkezel. És meglátod, hogy bölcs és szeretetteljes dolog az ítélkezést Istenre bízni.

A szív virága

2014.10.27 05:59

A szív virága olyan mint egy kinyílt virág. Szirmai a szeretetben gyönyörűen kinyílnak és édes illatot árasztanak. Ám a kemény szív bűzös, virágának szirmai lehullanak, elszáradnak, elfeketednek. Ilyen a bűnös szív is. Csak az Isteni kegyelem képes a lehullott szirmok helyett újat hajtani, a megfeketedett újra élővé tenni- ha a virágban elszántság van és erős hit él. Ehhez használd a mennyei fénysugár erejét. Irányítsd gondolatoddal a fényt a virágra addig, amíg olyan fényessé válik, mint maga a mennyei fénysugár. 

Miértek kérdése

2014.10.15 07:41

Ne keresd „miért történt” ez vagy az, azt keresd, hogy tudod beengedni a szeretetet oda, ahol nem érzed magad jól. Ehhez nem kell más, csak koncentálni a szeretetet és az örömöt. 

A boldogság keresése

2014.10.13 09:21

Az emberek keresik a boldogságot a pénzben, a szép ruhában, a társukban, a gyermekeikben, és elfelejtenek élni a mindennapokban. Ne csak várj arra, „ha majd szép ruhám lesz”, „ha majd a gyermekem férjhez megy”… Élj! Élj itt és most, mert az életed elszalad melletted úgy, hogy bár megöregedtél, mégsem éltél csak pár napot. Éld minden pillanatodat odaadással és szeretettel, mert ezért születtél, ezt kéri tőled a Mindenható.

Gondod elszáll, ha a szeretet simogat

2014.10.04 21:00

Gyere ide. Hajtsd le fejed ölembe, hadd simogassam meg fejedet, arcodat. Látom gondod elszáll, ha a szeretet simogat. Itt a béke és a vigasz, gyere hadd ringassalak, hogy az áldások bebújjanak a gondok helyébe. Az aggodalom eltompít, elveszi a figyelmet arról, ami fontos. A félelem megbénít és tehetetlenné tesz. Engedd át az aggodalmadat és félelmeidet az Úrnak. Nevezd meg őket, és engedj a helyükre hitet és szeretetet, melyek mint fáklyák a teljes sötétben bizton mutatják az utat. És már elszállt a félelem és a gond, a szeretetteljes megoldás pedig szárnyat bont. Igazi áldás száll arra, aki az igaz ösvényt járja.

1 | 2 | 3 >>

Figyelem! A Szeretet-üzenetek saját szellemi termékeim, ezért annak másolása, közzététele a forrás megjelölése nélkül nem engedélyezett.