Újjászületési tippek# Keserűsós fürdő

2021.03.12 16:30

Újjászületési tippek# Keserűsós fürdő

Az Espom-sóból, azaz magnézium szulfátból csodás hatású fürdő készíthető: Epsom-só vízzel érintkezve magnéziumra és szulfátokra bomlik le, melyek képesek bőrön keresztül igen hatékonyan felszívódni. Ideális a magnézium pótláshoz. Az izmok, az idegrendszer, az immunrendszer segítője, segít a vérnyomás szabályozásában, de gombásodás, pattanásos bőr estében is ajánlott. Stresszoldó és rendkívül jó méregtelenítő hatása van, de segítségével a nehézfémek is kivezethetőek a szervezetből.

A keserűsó segítségével a méreganyagok a bőrön keresztül távoznak.

Viszont ne alkalmazd várandósan, vagy ha sebes bőröd. Krónikus betegség esetén a használatot megelőzően kérlek a kezelőorvossal konzultálj!

Heti 1-2 alkalommal érdemes a fürdőt megcsinálni.

Az én tippem a fürdő készítéséhez:

1-2 bögre keserűsó + 1-2 bögre tengeri só, vagy pl. Parajdi kősó. (20 testsúly kilogrammonként 150g keserűsóra van szükség.) Jó minőségű (bio) illóolajokkal is gazdagíthatod a fürdőt, ezzel növelve a hatását- és aromaterápiának is remek: 1 evőkanál mézben keverj el pár csepp illóolajat.

Választhatod

  • a nyugtató, fájdalomcsillapító hatású levendula illóolajat,
  • a tisztító, izomlazító, gyulladáscsökkentő rozmaringot,
  • a kakukkfüvet immunrendszer erősítésre, köhögés, alvásproblémák esetén,
  • vagy például a gyömbért ízületi gyulladás, keringés fokozás, emésztési problémák esetén. Ha nincs illóolajod, egy friss gyömbérből készített erős teát is tehetsz a vízhez.

Öblítsd át magad alaposan, de szappant ne használj!

Élvezd a 20 perces pihenést a vízben, majd feküdj le 1-2 órát pihenni. Igyál bőven folyadékot, vizet, vagy gyógyteát!

 

Áldott napot kívánok!

Adrienn