Újjászületési tippek# hideg-meleg

2021.03.05 15:00

Gondoltad volna, hogy ma kapsz hideget-meleget?

A hideg- meleg váltózuhany remek módja fokozza az oxigén felvételt, az erek rugalmasságát, javítja a vérellátást. A váltózuhany fokozza a vérkeringést, frissít, erősíti az immunrendszert. Jó hatása van az anyagcserére, méregtelenít és oldja a stresszt és a napi feszültséget.

Szív- és érrendszeri problémák, alacsony- magasvérnyomás, trombózis, érszűkület, várandósság esetén NE végezd! Ha egyéb krónikus betegségben szenvedsz, előbb kérd ki kezelőorvosod véleményét!

Zuhanyozz le a szokott módon langyos vízzel. Állítsd melegre a vizet! Szépen fokozatosan a lábaktól indulj felfelé a hasig. Először a jobb láb, majd a bal lábtól-elől és hátul. Majd a karok irányából a törzs felé. A törzsön a mellkas és a szív felé haladj. Ne időzz sehol sokáig. Most jöhet a langyos víz. Ebből a meleg-langyos körből 2-3 kört végezz. A végén hideg vízzel zárd a folyamatot. Szintén a lábaktól a combokig, a kartól a váll irányába, legvégül a szív irányába.

A váltózuhany hatását növelheted, ha zuhanyzás közben elképzeled, hogy a víz gyógyító-tisztító fény erejével is tisztít.

Nem mindenkinek kellemes elsőre a zuhany a hőmérséklet különbség miatt, ezért a legjobb, ha minden nap egy kicsit elemed a meleg víz hőmérsékletét, a hidegét pedig csökkented. Fokozatosan szokod meg a váltózuhanyt.

Élvezd a víz frissítő hatását!

Áldott napot kívánok!

Adrienn

Kép forrása: pixabay.com