Kulisszatitkok #rák

2022.08.02 10:43
Kulisszatitkok #Rák
 
Tisztelettel vagyok azon orvosok, nővérek és asszisztensek felé, akik tudásuk legjavát nyújtják nehezített körülmények között, szívvel-lélekkel támogatják a betegek gyógyulását. Ezért tényszerűen szeretném leírni a gondolataimat, egy vendégem -hívjuk őt most Annának- személyes tapasztalatai alapján.
A műtétet követő további orvosi kezelés sorozata elkezdődött már, mikor barátnője javaslatára megkeresett.
 
Mire gondoltál akkor, amikor meghallottad a diagnózist, hogy RÁK?
„Nem éreztem magam betegnek, de amikor ez a szó hangzott el az orvos szájából, hirtelen átértékelődött minden….”
 
Sajnos azt tapasztaljuk, hogy az orvosok futószalagon kezelik a betegeket, döntenek valaki anyukájának, apukájának, testvérének, férjének, feleségének, vagy szerettének kezeléséről, sorsáról. Ilyenkor a fehér köpenyes orvos jóslásokba bocsátkozik arról, hogy mi várható. Mondjuk ki őszintén, hogy félelemmel, szorongással, bizonytalansággal és halálfélelemmel átitatott időszak ez, nem csak a „beteg”, de a családtagok számára is.
Előfordult, hogy Anna a vizsgálatok és kezelések során úgy érezte, hogy sérül a méltósága, érzékeny, fájdalmakkal küzdő testét inkább tárgynak tekintik, és hiányzik az együttérzés, vagy a tapintat az őt ellátó orvosból, vagy nővérből.
Igen, az ezt tapasztaló Emberek kiszolgáltatott helyzetben vannak, és várják, szomjazzák a megoldást, a törődést, a gondoskodást, az együttérzést. A testi fájdalmak mellett nehezíti a gyógyulást, hogy küzdenek a félelmekkel és keresik a biztonságos kiutat jelentő megoldásokat. Mivel családjukat sem szeretnék túlzottan megijeszteni és terhelni, így sokszor magukra maradnak a félelmekkel, aggodalmaikkal.
 
Annával kb. heti rendszerességgel találkozunk, és szeretetteljes módszerekkel kezdtük oldani blokkjait, támogattuk a gyógyulási folyamatot. Itt nem kell tartania magát, biztonságos környezetben történő őszinte beszélgetésben megnyílhat. Már a figyelem és a meghallgatás is sokat segít és van hol megpihenni, van honnan erőt, hitet meríteni.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a „sorstársakhoz” viszonyítottan jobban bírta a kezeléseket, több volt az ereje, bár így is nagyon elfáradt. Szerencsére kevesebb szenvedést, vagy enyhébb mellékhatásokat tapasztalt, gyorsabb volt a sebgyógyulása és a regenerációja.
A sikerhez mindketten kellünk: lelkesedése, élni akarása, elszántsága, szorgalma és hite mind támogatja a gyógyulását.
 
Anna!- Ha magadra ismertél: Kívánok Neked hosszú, boldog, egészséges életet! Örömöt és áldást kívánok! Hálás vagyok, hogy a felismerések által az igazi utadat járod! Kívánom, hogy csodálatos mosolyod és lényed ragyogjon teljes fényével!
 
Várlak szeretettel, ha úgy érzed, nehéz helyzetben vagy és orvosi kezelés mellett keresel támogatást!
Áldott napot kívánok!
 
Adrienn
 
Kép forrása: pexels.com