Az élet apró örömei# zene

2021.04.29 16:20

„A muzsika már csak ilyen, megszépíti a világot, megkönnyíti a szívünket, magával ragad, meghat és megnyugtat.”- Mészöly Ágnes

Mi történik, ha szomorú, vagy dühös vagy és meghallod a kedvenc zenédet?

Mosolyt csal az arcodra? Azonnal énekelni, dúdolni kezded? Táncra mozdul a tested? Felidézel általa egy régi szép emléket?- Bármelyik is történik, azonnal elkezded oldódni a feszültséged!

A zene is rezgés. A zene rezgés hullám természete miatt harmonizálja a testedet, megrezegteti sejtjeit, emeli a rezgésszintedet. A régi emberek tisztában voltak a zene gyógyító erejével. Mind az ütem, mind a hangok, a hangszer és a dalszöveg is fontos. Ezért nem mindegy milyen zenét hallgatsz.

Egy kutatás alapján a vér is reagál a zenére. Például a metál zenétől „szétesik”, elemeire bomlik, míg a harmonikus zene hatására besűrűsödik és csodás mintázatokat alakít ki.  Erről bővebben  itt  olvashatsz: https://www.gyogynovenysziget.hu/a-zene-gyogyito-ereje

De nem csak hallgatni érdemes a zenét, hanem „csinálni” is. Az önkifejezés egyik módja: akár a hangszeres zenére gondolunk, akár az éneklésre, segítségével átadhatod magad az áradó örömnek. És egyszerűen jól érezd magad, különösen ha többen együtt zenéltek! A zenélés és éneklés olyan agyi területeket mozgat meg, ami segíti a harmonikus életet és a kreativitást!

A hanggal való gyógyításra ma is használt módszerek:

  • Hangtál kezelés
  • Jóga közben zengetett hangok, mantrák segítik a test aurájának harmóniáját és a lelki egyensúly megteremtését.
  • zeneterápia
  • hangterápia
  • relaxációhoz, meditációhoz használt zenék

Vannak speciális hullámhosszok - az un. Solfeggio frekvenciák- melyek képesek magasabb tudatállapotra hangolni minket. Például az 528 Hz-en rezgő zene segít beindítani a gyógyulási folyamatokat, megnyitja a szívedet, belső békét teremt.

Te milyen zenével „gyógyítod” magad? Neked mi a kedvenc zenéd? Mit hallgatsz szívesen?

 

Áldott napot kívánok!

Adrienn

kép forrása: pixabay.com