Az élet apró örömei# víz

2021.06.24 21:01
Imádok víz mellett lenni. Legyen az patak, folyó, tó, vagy tenger. Gyermekeim születése előtt búvárkodtam is amatőr szinten. Mindig feszült voltam a készülődés során. Aztán, ahogy felkészültem a merülésre, egy nagy lépés kellett és már a fejemet érte a víz, és éreztem a lebegést. Végtelen béke, nyugalom, harmónia öntött el.
Te is szívesen vagy vízpart közelében? A víz közelében fekvő tájakat vonzóbbaknak találjuk és szívesen megyünk vízpartra, nyaralást is sokan terveznek vízpart közelébe. Saját bőrünkön is megtapasztalhattuk már, hogy a víz hullámzása, ritmusos morajlása, a maga a víz látványa is mennyire megnyugtató és valahogy kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat, rekreációs hatása vitathatalan.
A víz megnyugtató hangjait meditációkban is gyakran használják.
A Föld ¾ része, az emberi test kb.70 %-a víz. Az ivás létfontosságú az embereknek, állatoknak és növényeknek is. A víz gyorsan hidratálja az emberi testet. Különösen ilyen meleg időben fontos a folyadékpótlás, tiszta vízzel.
 
Az úszáson, sportokon kívül sokan élvezik a játékokat a vízben és vízen, de ne felejtsük el a vizes terápiákat sem. A vízterápiás kezelések során könnyebben mozognak az idősek és betegek, mivel a víz tehermentesíti az ízületeket, ezért a sérülések rehabilitációjában és az egészség életminőség javításában nagy szerepet játszik. A gyógyvizek páratlan hatását régóta ismerjük és alkalmazzák a gyógyászatban.
A víz gyógyító energiája feloldja az érzelmi blokkokat, a lebegés segíti a testi, lelki ellazulást. Hatással van az egészségünkre, a fizikai és lelki rugalmasságunkra. Megszabadítja a modern, technológiafüggő embert a stressztől és szorongástól.
Ne felejtsük el, hogy a hideg víz az auratisztítás eszköze is. Oldja az érzelmi testben elraktározott traumákat és általa lemoshatjuk a fájdalmat. Ezért javaslom a hideg vizes frissítő zuhanyzást napi szinten.
Zuhanyzás közben képzeld el, hogy a víz ezüstszínű cseppjei feloldják a félelmeidet, aggodalmaidat, fájdalmaidat, melyek lefolynak a lefolyóba. A tisztítást követően vizualizáld, hogy az ezüst (vagy más színű) cseppek gyógyítanak, regenerálnak, revitalizálnak, frissítenek, vagy nyugtatnak. Lásd, ahogy az aurádat feltöltik a vízcseppek és védő réteget hoznak létre körülötted.
Használd a víz természetes gyógyító erejét!
Áldott napot kívánok!
Adrienn
kép forrása: Bangó Zsófia és pixabay.com