Az élet apró örömei# ünnepek- Pünkösd

2021.05.23 10:08

Nagyon fontosak az ünnepek, ilyenkor mindig megállunk egy picit. Ezek a megszentelt napok- legyen szó családi, vagy más piros betűs ünnepről- ritmust adnak az évnek, örömteli várakozással készülünk ezekre a kitüntetett napokra. Minden alkalom lehetőség a közös ünneplésre, hogy emlékezünk valami fontosra, felidézzük az örömteli, vagy szomorú eseményt. Az ünnepek lelki, szellemi táplálékot és erőt adnak a hétköznapokhoz és megerősítik belső értékeinket. Az ünnepekhez kapcsolódó hagyományok, szimbólumok segítik összetartozásunkat, biztos gyökerek, melyekre támaszkodhatunk nehéz, embert próbáló, vagy örömteli helyzetekben is.

A Pünkösd fontos és örömteli ünnep számomra: Megerősíti a hitemet, reményt ad, és érezhetővé válik a Teremtő Szeretete és áldása.

„Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek.  Majd valamilyen lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.” Apostolok cselekedetei 2.1-4

Jézus mennybe menetelét, a Szentlélek kiáradását és befogadását ünnepeljük most. Az Apostolok ekkor vállalták fel hivatásukat/ hitvallásukat és „álltak bele” a nekik rendelt útba. Minden évben ez az időszak segít minket is, hogy ne csak emlékezzünk a majd 2000 éve történtekre, hanem mi is elcsendesedjünk kicsit. Az ünnep ereje megnyílik és Lelkünk fényes templomába beárad, általa tudjuk fogadni a Szentlélek erejét és áldását, rá tudunk lépni az Igaz Arany utunkra, vagy megerősítsük azt. Nem kell vallásosnak lenned, hogy átéld, vagy megérintsen. Elég hinned a Szeretetet! Nyisd meg a szíved és engedd beáradni a Szent Tüzet!

Áldott Ünnepet kívánok!

Adrienn

 

kép forrása: pixabay.com