Az élet apró örömei# meditáció /relaxáció

2021.06.02 16:00

"A meditáció arra neveli az agyat, hogy sokkal inkább a jelenre koncentráljon, és ez által kevesebbet foglalkozzon a jövő lehetséges rossz eseményeivel. Ezért is lehetséges, hogy a meditáció csökkenti a depressziót, amely a krónikus fájdalmat csak még elviselhetetlenebbé teszi" - mondta Dr. Christopher Brown, a Manchester-i Egyetem kutatója.

A meditáció alatt csökken a légzésszám, a pulzus, a vérnyomás, az izmok ellazulnak. Csökken a szorongás, dekoncentráltság, javul a memória. Segíti a tanulást és az idősek esetében a szellemi frissességet, lassítja az öregedést, segíti a betegségből való felépülés folyamatát. A test és a lélek öngyógyító folyamatait is beindítja. Segíti a belső világunk megismerését, az Egység megtapasztalását, felgyülemlett stressz és feszültség oldását.

Ezen felül kutatások és MRI felvételek igazolják, hogy rendszeres meditáció idegi, hormonális változásokat idéz elő. Az egyes meditációs technikák eltérő agyterületeket aktivizálnak, például a tanulás, figyelem, érzelemszabályozás, önreflexió végrehajtásáért is felelőseket. A paraszimpatikus idegrendszerre is hat, így megnyugtatja a szervezetet, a stressz-szint azonnal csökkeni kezd. Rendkívül hatékony lehet a harag, agresszió, a dühkitörések és függőségek kezelése esetében is. Hosszútávon nőhet az elégedettségünk, boldogság-érzetünk.

Személyes felelősségvállalás képességét fejleszti, erősíti a testünkbe/ öngyógyulásba/ életbe vetett bizalmat, segíti a bizonytalansággal való megküzdést.

Pszichiátriai kezelés alatt álló személyek csak a kezelőorvos javaslatára meditálhatnak!

Ha egy meditációt legalább 21 napon keresztül végzel, jelentős változást hoz az életedbe.

A boldog, harmonikus, egészséges életért érdemes bármikor elkezdeni a meditációt!

Áldott napot kívánok!

Adrienn