Az élet apró örömei #köszönöm!

2021.08.31 15:28

Értékes apró, vagy nagyobb dolgok mellett elmegyünk nap mint nap. Természetesnek vesszük őket… lehet, hogy nem is vagyunk tisztában az értékükkel. Fontos kinyitni a szemünket és a szívünket, hogy megtanuljuk értékelni ezeket, hálásnak lenni ezekért.

Az őszintén kimondott „Köszönöm!” hatását megsokszorozhatod, ha a szemébe nézel annak a személynek, akinek hálás vagy.

A hangosan kimondott köszönet azt jelenti, hogy odafigyelsz, észreveszed a másik ember tettét és értékeled is azt. A hála ezáltal erősíti a kapcsolatodat, megmutatja mennyire becsülöd az érted tett erőfeszítést, kedvességet … továbbá felemel, szívedet felfényesíti és megnyitja az életedben a bőség kapuját.

A hála segít áttenni a fókuszt a negatív érzelmekről pl.: düh, harag, szomorúság, önsajnálat, a pozitív érzelmekre, ezzel csökkenti a szorongást, stresszt, növeli az önbecsülést, azaz erősíti az immunrendszert, segít a szív egészségének megőrzésében.  A köszönet dopamint, szerotonint és oxitocint szabadít fel a szervezetünkben, és egyidejűleg csökkenti a kortizol termelődését.

Te is biztosan ismersz olyan megerősítő mondatokat, mantrákat, melyek hála és köszönet érzését erősítik. Tapasztalatom az, hogy a mantrák mellett a hálalevél, hálanapló és hálaadó ima hatása is rendkívüli. 

Áldott napot kívánok!

Adrienn

RODNAE Productions fotója a Pexels oldaláról