Az élet apró örömei #az otthon illata

2021.10.11 17:00

Ha visszaemlékszel gyerekkorodra, melyik az az illat, amire máig melegséggel tölt el?

Mikor gyerek voltál anyukád, apukád, vagy nagymamád készített egy nagy bögre illatos teát, vagy kakaót, esetleg szelt egyet az almás pitéből és ölébe vett, vagy csak beszélgetett veled. Az összes gondod, bajod, bánatod el is párolgott, mire elfogyott az italod, vagy a pite…

Igen, lehet, hogy most nem lehetnek (mindig) szeretteid a közeledben, de amikor stresszes, kimerült, tanácstalan, vagy szomorú vagy, készíts magadnak úgy egy italt, vagy ételt, ahogy szeretteid tették. Hunyd le a szemeidet néhány pillanatra és szívd be az ismerős, finom illatot. Ha jól figyelsz, egyből előjön a régi jóleső érzés: biztonságban vagy, szeretnek Téged, gondoskodnak Rólad. Ezek az érzések segítenek megérkezni a szívtered biztonságába. Ha ebből az érzésből újra rátekintesz a mostani helyzetedre, valószínűleg könnyebben megtalálod a megoldást, vagy egyszerűen megnyugszol, mivel már az is nagy segítség, hogy leszállsz a konfliktust jelentő „sínről”.

A sínek azon a körülmények (színek-fények, hangok, illatok, személyek, tapintás, vagy az érzékelés bármely formájának) összessége, melyet egy konfliktus, vagy élethelyzet pillanatában rögzítünk az adott eseményhez. Ahogy vannak negatív sínek, úgy vannak a harmóniát erősítő sínek is.

Figyeld meg és szakítsd meg az ismétlődő nehéz helyzeteket, és szállj át a „szeretnek, elfogadnak, biztonságban vagyok” sínre!

Áldott napot kívánok!

Adrienn

képek forrása: Geraud Pfeiffer, Sam Lion, Melike Benli képei a pexels.com oldaláról