Az élet apró örömei #Airflow jóga

2021.09.07 17:25

A hintázás pozitív hatásairól az előző posztban olvashattál. A stressz oldására ajánlottam a hinta mellett a függőágyat, hintaszéket és az Airflow jógát.

Többen kérdeztétek:

„De mi is az az Airflow jóga?” Te, a jóga és egy jógaselyem- hammock.

„Miért pont az Airflow jóga?” Mert magam és gyermekem is megtapasztaltuk az előnyeit:

  • Átmozgatja a teljes testet, különösen a gerincoszlopot és izmait, oldja az izmokban összegyűlt stresszt és feszültséget.
  • Támogatja a fizikai és lelki egyensúlyt, finoman lazítja a testet és a lelket.
  • Segít a jelenben lenni, mivel erőteljes koncentrációt és jelenlétet igényel.

Hazai Dóra (Jóga Dórival) mozgásfejlesztő gyermekjóga oktatót kérdeztem Szentendrén, a Jóga térben, hogy az Airflow jóga miben különbözik a többi jógától?

„Az Airflow jógában a selyem használatával a mozdulatokban, a nyújtásokban nagyobb szerepet kap a gravitáció. A Föld elem mellett hangsúlyabb a Levegő elem, ami flow élményt ad és támogatja a tisztulást, a sejt megújítást.

Egyes mozdulatok által oldódhatnak az anyaméhben és a születés folyamatában keletkezett blokkok és traumák, a nagy felületen való bőrérzékelési inger hatására. Az érintés, tapintás és az ölelés biztonságát és gyógyító erejét élheted át benne.

A lebegő jóga az idegrendszeri érését, harmóniáját támogatja, rendszeres gyakorlással az idegrendszer kiegyensúlyozott, egészséges működésre íródik át.

Megerősíti a testtel való harmonikus kapcsolatot, egészséges testtudat alakul ki általa. És nem utolsó sorban az elmét a test fókuszú jelenlétbe hozza.”

„Hogy képzeljem el a lebegő jógát?”  Nem tudnám könnyedén leírni, ezt tapasztalni kell! Beszéljenek helyettem Hazai Dóra képei.

Ha megragadott a lebegő jóga, feltétlenül próbáld ki Te, vagy akár gyermeked is!

Kérlek, hogy az egyes gyakorlatokat csak szakképzett jógaoktató irányításával próbáljátok ki! Az egyes pozíciók előkészítése, megtartása, és az abból való visszatérés csak jógaoktató segítségével elsajátítva lehet teljesen biztonságos!

A képeket és a beszélgetést ezúton köszönöm Dórinak!

Áldott napot kívánok!

Adrienn

A képeket Sándor Katalin készítette. Köszönet érte.